A házunk homlokzati hőszigetelése számos előnnyel jár. Javítjuk az otthonunk energiatakarékosságát, azaz jelentős összeget takaríthatunk meg a fűtés és a hűtés költségeiben. Magasabb komfortérzetet biztosíthatunk, emellett növeljük az ingatlanunk értékét és az alacsony energiafelhasználásnak köszönhetően teszünk a bolygónkért is.

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a grafitos homlokzati hőszigetelés. De valójában mitől is grafitos az a hőszigetelés és milyen előnyei vannak az építkezők és felújítók számára?

A grafitos EPS, amit gyakran grafitos szigetelés elnevezéssel használunk, igazából a jól ismert expandált polisztirol, azaz EPS (az angol Expanded PolyStyrene rövidítése) vagy köznyelven még napjainkban is gyakran hallható hungarocell továbbfejlesztett változata. A hatékonyabb technológiát alkalmazva grafitpor adalékot adnak hozzá a gyártás során.

1, Jobb hőszigetelést biztosít

A grafitos homlokzati szigetelés magas hőszigetelő tulajdonságáról ismert. A grafit adalék hozzáadásának eredményeként, a szigetelt falak jobban tartják a meleget télen, és hűvösebbek maradnak a nyári hónapokban. Akár 20-25%-kal magasabb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, mint a hagyományos, fehér EPS.

2, Kisebb vastagság is elegendő

A grafitos homlokzati szigetelés kivételes hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően, kevesebb anyagot igényel a kívánt hőszigetelési szint eléréséhez. Így vékonyabb szigetelőréteggel is hatékonyan megvalósítható a homlokzati hőszigetelés. Gyakorlati példával szemléltetve, ez azt jelenti, hogy a hagyományos, fehér EPS 15 cm vastagság felel meg a 12 cm vastagságú grafitos EPS szigetelésnek.

3, Egyszerű, jól ismert kivitelezés

A grafitos homlokzati hőszigetelés kivitelezése semmiben nem tér el, a szakemberek által jól ismert hagyományos, fehér EPS szigetelés kivitelezésétől. Így könnyen találhatunk olyan kiváló szakembert a feladat elvégzésére, aki nagy gyakorlattal rendelkezik a homlokzati hőszigetelések terén.

Mind ezek mellett magas szilárdsággal, könnyű alakíthatósággal rendelkezik és szinte pehelysúlya van, mint a hagyományos, fehér polisztirolnak.

+1 ÉRV A GRAFITOS EPS MELLETT

Most a grafitos szigetelést a fehér árában adjuk! Rendelj minimum 100 m2 komplett homlokzati hőszigetelő rendszert és vakolatot, 2023. november 1. és december 31. között a veszprémi HUFBAU Építőanyag- és barkácsáruházban és fehér polisztirol árában adjuk a grafitos szigetelést.

Keresd szakértő munkatársunkat a +36 20 403 4325 -ös telefonszámon vagy írj emailt a nagy.ildiko@hufbaupiedl.hu címre!

Nagy Ildikó szaktanácsadó

A tájékoztatás nem teljeskörű, részletekről érdeklődj elérhetőségeinken.