Napjainkban kifejezetten érdemes nagyobb hangsúlyt fordítanunk az otthonunk energiahatékonyságára, hogy mi ne szórjuk ki az ablakon a pénzt. Az ablak szerepe jóval túlmutat azon, hogy természetes fényt és friss levegőt engedjen be. Az ablak nagy hatással van az épület megjelenésére, de kiemelt mértékben hozzájárul az otthonunk energiahatékonyságához is. Bátran kijelenthetjük, hogy a műanyag ablakok mint korszerű megoldások kiemelkedően teljesítik mindazokat a követelményeket, amelyeket egy modern és kényelmes otthontól elvárhatunk.

A műanyag ablak előnyei

Energiahatékony megoldás

Az ablakok a legnagyobb hőveszteséget okozó felületek közé tartoznak az épületek esetében. Számos mérés alapján kijelenthetjük, hogy a ház hőveszteségének akár 30%-át is okozhatják a homlokzati nyílászárók. A műanyag ablakok azonban speciális tömítésekkel és réteges üvegezéssel készülnek, ami hatékonyan csökkenti a hőátbocsátást. Így az otthonod télen melegebb, nyáron hűvösebb lesz. Ez nemcsak azt jelenti, hogy komfortérzeted magasabb lesz, hanem alacsonyabbá válik a fűtési és hűtési költséged is.

Könnyű karbantartás és tartósság

A műanyag ablak egyik legnagyobb előnye az alacsony karbantartási igény. A műanyag anyag nem igényel festést, lazúrozást, alapozást, csiszolást vagy speciális kezeléseket. Ráadásul a műanyag ablakok kiválóan ellenállnak az időjárási hatásoknak, így magas élettartammal, tartósággal rendelkeznek.

Hangszigetelés és kényelem

A műanyag ablakok a hangszigetelés terén is kitűnő teljesítményt nyújtanak. Az üvegezésnek és a tömítéseknek köszönhetően hatékonyan csökkentik a külső zajok bejutását, így nyugodt és csendes környezetet teremtenek az otthonodban. A külső zajok távoltartása kiemelten fontos, mert a pihentető, nyugodt alvás hozzájárul a gyerekeink és a saját magunk életminőségéhez és teljesítőképességéhez is. Nem hiába mondjuk, hogy egy jó, nyugodt alvás csodákra képes. Emellett a műanyag ablakok rendkívül könnyen nyithatók és zárhatók, ami növeli a kényelmet és a funkcionalitást.

Esztétika és praktikum

A műanyag ablakok nemcsak praktikusak, könnyen nyithatók és zárhatók, hanem esztétikai szempontok alapján is elmondhatjuk, hogy hosszú távon is megőrzik esztétikus megjelenésüket, nem fakulnak és nem sárgulnak. A műanyag ablakok szintén ideális választásnak bizonyulhatnak akkor, ha modern minimalizmusról vagy hagyományos eleganciáról van szó.