A gipszkarton előnyeit már jól ismerjük, legyen szó építkezésről vagy felújításról. Tudjuk, hogy rendkívül könnyű, könnyen mozgatható, rugalmasan alakítható, sokoldalú felhasználási lehetőséget biztosít, gyors kivitelezési idő jellemzi, sima, esztétikus felületet tudunk létrehozni a felhasználásával, költséghatékony, tartós, környezetbarát és ráadásul újrahasznosítható is.

Képzeld el, hogy a folyamatos innovációnak köszönhetően már elérhető a jövő gipszkartonja, a Rigips Energoboard!

Ebben a cikkben sorra vesszük a tulajdonságait, előnyeit és felhasználási területeit.

Rigips Energoboard

Új, környezettudatos gyártási technológiával készül a Rigips Energoboard gipszkarton. A szakemberek szerint tökéletes megoldást biztosít rendszerminősítéssel rendelkező válaszfalak, álmennyezetek és egyéb szerelt szerkezetek építéséhez.

Ajánlott felhasználási területek

A Rigips Energoboard gipszkarton felhasználását számos területen ajánljuk. Minden olyan belső térben ideális választás lehet, ahol fontos a hatékony, gyors munkavégzés, de kiemelt fókuszban van a minőség is. Új építésnél vagy akár felújításnál is tökéletes megoldás azokban a helyiségekben ahol átlagos az igénybevétel, azaz ahol nem szükséges speciális tulajdonosággal rendelkeznie. Szóval nagyszerű megoldás családi házakba, társasházakba és irodaházakba is.

A Rigips Energoboard gipszkarton előnyei

Sokszor halljuk, hogy a Rigips Energoboard gipszkarton kivitelezőbarát gipszkarton. Mit is jelent ez? Nem mást, mint azt, hogy az optimális tömeg/teljesítmény arány kifejezetten kedvező. Az optimális tömegnek köszönhetően jobb ergonómiával rendelkezik, azaz a lehető legjobban megfelel az emberi tulajdonságoknak. Így nagy mértékben hozzájárul az ideális munkakörnyezet kialakításához úgy, hogy nem megy a napi szerelhető mennyiség rovására. Egy igazi WIN-WIN helyzet, ezért szeretik a mesterek.
Másik nagyon fontos előny, hogy minősített rendszertermékről beszélünk és ráadásul magyar gyártásban valósul meg. A könnyű vághatóság és csavarozhatóság mellett fontos kiemelni, hogy üvegszállal erősített gipszmaggal rendelkezik.

Környezettudatos termék

A Rigips Energoboard gipszkarton egy új, környezettudatos gyártási technológiával kerül előállításra. Így a gyártása során 7%-kal csökkent a CO2 kibocsátás. A gyártó 1 éves forgalmazást követően fogja közzétenni a teljes életciklus alatt keletkező CO2 kibocsátás mértékét, amelyet a Környezetvédelmi terméknyilatkozat fog tartalmazni. Őszinte kíváncsisággal várjuk és hiszünk abban, hogy környezetvédelmi szempontból is a jövőt támogatja.

Leggyakrabban épített szerkezetek

Számos felhasználási területen ideális a Rigips Energoboard gipszkarton használata. Mégis a leggyakrabban épített szerkezetek a válaszfalak, az előtétfalak, a falburkolatok, az álmennyezetek, a tűzgátló válaszfalak rendszerminősítéssel, a dekorációs elemek és dobozolások illetve azok a felületek ahol modern világítástechnikát kell építeni. Bátran kijelenthetjük, hogy a Rigips Energoboard gipszkarton felhasználása nem csak ergonómikus, hanem szinte bármi megvalósítható belőle az otthonodban a szárazépítészet területén.

Méretek és más műszaki adatok

A 12,5 mm vastagság és a 2000 mm hosszúság mellett kétféle szélességben, 1200 és 1250 mm széles méretben kerül gyártásra. Így a tábla felülete 2,4 vagy 2,5 m2. A gipszkarton színe nyers fehér. A tábla tömege, méretüktől függően 17,28 vagy 18 kg. PRO és fózolt élképzéssel rendelkezik. Tűzvédelmi osztályba sorolása: A2-s1,d0. Megengedett páraterhelése pedig 70%. Azaz összességében a műszaki paraméterek alapján is azt mondhatjuk, hogy valóban a jövő gipszkartonja.

+1 érv a jövő gipszkartonja mellett

Most a Rigips Energoboard gipszkartont 1250 x 2000 x 12,5 mm méretben, a normál gipszkarton árában szerezheted be 2024. február 8. és március 31. között, mindhárom üzletünkben.

Kattints ide és tekintsd meg!