Egy gyönyörűen kialakított kert nemcsak abban segít, hogy kellemesebb legyen a szabadban töltött idő, de az otthon értékét is növeli. Sokan azonban már a terek burkolata tervezésekor elbizonytalanodnak a számtalan burkolattípus, szín és felület láttán. Pedig a választás egyszerűbb, mint gondolnánk és ma már egy mobilalkalmazás is segíthet a kerttervezésben. Most 3+1 lépésben megmutatjuk, hogyan válaszd ki a burkolatot álmaid otthonába, kertjébe:

 

1. Térkő burkolat vagy beton lap? Mi a különbség?

Először is azt kell eldönteni, hol szeretnénk használni a kiválasztott burkolatot, vagyis mekkora terhelés éri majd a mindennapokban. Ha a teraszra, a kerti bútorok alá kerül és gyalog közlekedünk rajta, akkor a betonlapok között érdemes keresni, ha viszont a garázs elé, vagy az autófelhajtóra kerül, akkor a térkő lesz a számunkra megfelelő választás. Szerencsére ma már nem kell kompromisszumot kötni, a Semmelrock kínálatában mindkét burkolatból számtalan változat megtalálható.

 

2. Szín-, méret-és felületdömping a kerti burkolatok világában

Hol vannak már a régimódi, unalmas kerti burkolatok! Ma térkövek és lapok, kerítések és falazatok, lépcsők, szegélyek és egyéb kiegészítők méretének, felületének és színének széles választéka áll rendelkezésünkre. A térburkolatok kiválasztásánál továbbra is nagyon fontos szempont a design, ami nagyban meghatározza majd kertünk végleges arculatát. A Semmelrock kínálatában a klasszikus, természetes, visszafogott hatású, vagy éppen színes burkolattípus is elérhető, így legyen szó strukturált, erezett, homokszórt vagy éppen mosott felületű lapokról, itt te is megtalálhatod a személyes ízlésedhez, az otthonod és kerted stílusához passzoló megoldást a hagyományos, 40x40 cm-es lapoktól egészen az elegáns, modern, 80x40-es formátumig.

 

3. Biztonság és tartós megoldás uralja a kerted

A Semmelrock különös figyelmet fordít kerti burkolatainak védelmére. A Semmelrock Protect és Protect Plus felületvédelem hatékonyan véd a szennyeződésektől és segít megőrizni a lapok esztétikus megjelenését hosszú éveken át. Így rendkívül strapabíróak és időtállóak lesznek, ezáltal hosszú távon is megbízható megoldást jelentenek otthonunk és kertünk számára. Mindemellett minimális karbantartást igényelnek, és sérülés esetén könnyedén, akár elemenként cserélhetők. Csúszásgátló felületének köszönhetően biztonságosan használhatók még a szélsőséges környezeti hatások mellett is.

 

+1: Térburkoló burkolattervező mobilalkalmazás

A Semmelrock GardenVisions mobilalkalmazás segítségével bárki könnyedén megtervezheti álmai terasza, kertje, kocsibeállója burkolatát. Az app segítségével a teljes kínálatból akár néhány perc alatt megtalálhatjuk azt a lapot és színvilágot, amelyet álmaink kertjébe szánunk. A terveket ráadásul egy gombnyomással elküldhetjük a Semmelrock szakembereinek további tanácsadás, vagy ingyenes anyagmennyiség-számítás céljából. Az alkalmazás díjmentesen elérhető az App Store és Google Play áruházakból.

Álmaink otthonának és kertjének kialakítása nem egyszerű feladat, de a Semmelrock termékpalettája megkönnyíti a választást. A kerti betonlapok tartósak, könnyen karbantarthatók és esztétikusak, mindezek mellett pedig értéket és stílust kölcsönöznek kertünknek. A GardenVisions alkalmazás segítségével pedig akár otthonról, a kanapé kényelméből is belevághatunk a kert ki-, vagy éppen átalakításához.

Az ideális térkő és betonlap kiválasztásához fordulj bizalommal szakértő munkatársainkhoz! Vagy írj nekünk!

 

 

Gyakran ismételt kérdések

 

Hol használhatom fel a Semmelrock térburkolatait?

A Semmelrock térburkolat termékei mind magán, mind közterületi felhasználásra alkalmasak. Használhatod teraszon, kertben, előkertben, járdán, személybejárón, autóbeállón, medence körül és természetesen lépcsők kialakításához is tökéletesek.

 

Milyen időtartamra tervezték a térkövek és betonlapok tartósságát?

A Semmelrock térburkolatok rendkívül tartós megoldást biztosítanak, legyen szó járdáról, autóbeállóról vagy kerti gyalogútról. A termék kopásállósága, fagyállósága a termékszabvány legszigorúbb követelményeit elégíti ki.

 

Milyen a stílus- és színválaszték?

Bátran kijelenthetjük, hogy a Semmelrock térburkolat választékában megtalálhatjuk a modern, a minimalista, a tradicionális stílushoz tökéletesen illő térköveket és betonlapokat. Kompromisszumok nélkül találhatjuk meg a megálmodott színeket vagy még azon is túl, hiszen a térburkolók között jelen vannak a fehér, a karamell, a barna, a szürke, a cappuccino, a platina, a sarkifény, a grafit, a zafír, az antracit, a lávavörös és akár ezek melír változata is.

 

A térkő burkolatok közül melyek alkalmasak autóbeállóhoz?

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a 6 cm vastag térkövek optimálisak a nagyobb terhelések esetén, mint például az autóbeállók. Ha azt szeretnéd, hogy az autóbeálló térkő burkolata hosszú távon is optimális megoldást biztosítson, akkor fordulj bizalommal szakértő munkatársainkhoz!

 

Hogyan lehet az otthonom, az üzletem, a nyaralóm és a kertem térkő burkolata is ideális?

Fontos, hogy az esztétikai jegyek, elvárások mellett, a műszaki paraméterekre is figyelmet fordítsunk. A jól megválasztott műszaki tulajdonságokkal rendelkező kültéri burkolat élettartama évtizedekben mérhető, illeszkedik az építészeti stílushoz, bírja az időjárás viszontagságait, fagyálló, kopásálló és színben is a te ízlésedet tükrözi.