Szeptember 20-án, egy csodás pénteki napon, a HUFBAU PIEDL veszprémi áruházának területén 26 csapat versenghetett, hogy kinek a főztje lesz a neves zsűri véleménye szerint a legjobbak között. A nagy küzdelemben, a kivitelezőkből, szakemberekből és mesterekből álló csapatok finomabbnál-finomabb ételeket készítettek, amelyekhez az alapanyagokat, az idén is a HUFBAU PIEDL a helyszínen a biztosította. Az idei évre választott tematika a szárnyasokbók készült étel lett, azaz szárnyasokból kellett elkészíteni finomságokat. A szakmai zsűri, Amrein Csaba, a veszprémi Villa Medici korábbi séfje vezetésével választotta ki a dobogós és különdíjas helyezetteket. A verseny első helyezett csapata egy 100.000 Ft-os gokart utalványt és Hikoki szerszámgépeket vihetett haza. A második helyezett csapat 80.000 Ft értékű gokart utalvány és értékes Einhell szerszámgépekkel, míg a harmadik helyezett 60.000 Ft értékű gokart utalvánnyal és Helly Hansen pólókkal gazdagodtak. A főzéssel párhuzamosan idén is izgalmas programok közül válogathattak a résztvevők.

A II. HUFBAU PIEDL Főzőversenyre közel 200 fő érkezett, ami túlszárnyalta a tavalyi főzőverseny résztvevőinek számát. A rendezvény különleges esemény a HUFBAU PIEDL számára, hiszen ez a program egyben partnertalálkozó is, ahol a munkával töltött hétköznapokkal szemben, jobban megismerhetik egymást és egy vidám hangulatú eseményen kapcsolódhat ki mindenki. Építő szakemberekből álló csapatok mérték össze főzési tudományukat és mutatták be, hogy nemcsak az építkezéseken dolgoznak össze, hanem a bográcsok mellett is csapatként működnek, miközben a finom ízeket építenek.

 

A főszerepet ezen a napon nem az építőanyagok kapták a hangsúlyt, hanem a kakaspörkölt, a cipós leves, a lecsós csirke, a csirkepaprikás és még sorolhatnánk. A főzés résztvevői, a helyszínen biztosított alapanyagok mellett, bármilyen szárnyast hozhattak (kacsát, kakast, vagy éppen libát), amivel különlegessé tehették az általuk készült ételeket. A versengő csapatok kreativitása páratlan, hiszen nagyon sokféle alapanyaggal tették páratlanná az általuk megálmodott ízeket, voltak akik gombát, fürjtojást, fürjet, céklát, burgonyát és különleges fűszereket is használtak. A főzés igazi kihívás és számtalan dolognak tökéletesen kell működnie a felejthetetlen ízélményért. Persze, mint mindig itt is akadtak nehézségek, néhány összetört tányér vagy akár a főzés közben kiboruló bogrács. Ám, a megpróbáltatások ezzel nem értek véget, hiszen a szervezők frappáns csavart találtak ki, hogy még jobban megnehezítsék a csapatok dolgát. Minden csapat egy-egy meglepetés hozzávalót húzott ki, amit kötelezően fel kellett használni főzés közben. A különleges extra hozzávalók között aszalt gyümölcsök és egzotikus fűszerek és szószok is szerepeltek. 

Ezen a napon az ízeken túl a szórakoztató programok is helyet kaptak, amelyeken nemcsak a főzőcsapatok, hanem akár a családtagjaik vagy a HUFBAU PIEDL munkatársai is részt vehettek.  A színes programkínálatban kicsik és nagyok is megtalálhatták a kedvükre való elfoglaltságot, hiszen amíg ment a főzés, a felnőttek Skoda tesztvezetésen és karaoken mutathatták meg tudásukat. A zenés kívánságműsoron együtt mulattak a résztvevők és a Hufbau-s kollégák. Felzendült az egyik legnépszerűbb gyermekdal sláger a „Ram sam sam”, amiben nem csak közös éneklés, hanem nagyszerű tánc is szerepel. A hangulatot csak fokozta a kívánságműsor és a karaoke miatti gyermekzsivaj, bár a felnőttek egy kevés gyümölcspárlat kóstolása után bátrabban ragadták meg a mikrofont. A nap egyik fénypontja volt, amikor a tavalyi győztes csapat, az M20 Építők Kft. ügyvezető-tulajdonosa Olaj Máté és a HUFBAU PIEDL munkatársai együtt megcsillogtatták karaoké tudásukat, ami mindenkinek elismerést és mosolyt csalt az arcára.

A verseny győztese idén a Pohlen-Dach Hungária Bt. lelkes csapata volt. Weisz Roland, Takácsné Kiss Viktória, Molnár Attila, Horváth Attila és Takács Attila csapattagok kapták az első helyezettnek járó serleget, a 100.000 Ft értékű ajándék gokart utalványt és a Hikoki szerszámgépeket. Meglepetés hozzávalójuk az aszalt sárgabarack volt, amit kreatívan bele tudtak építeni a nyertes ételükbe. Szorosan a Pohlen-Dach Hungária Bt. után a második helyezett a Foryoutető Kft. 4 tagú csapata volt, Takács József, Samu Imre, Takácsné Czákler Nikolett és Baranyai András személyében. A csodálatos ízvilágú ételért egy 80. 000 Ft értékű gokart utalványt és szuper Einhell szerszámgépeket kaptak, az oklevél mellé. A dobogó bronz fokán, szinte a legtöbb csapatot megelőzve nyert el a 3. helyezettnek járó díjat a Mahanna Kft. és a Kiss-és Rusznák Kft. közös csapata. Oláh Szabolcs, Kiss Viktor, Szöllősi Gábor, Zuba Péter és Kiss Luca. A versenyfőztjük meglepetés hozzávalója a szójaszósz volt, aminek a felhasználását ügyesen megoldotta a csapat.

A versenyen különdíjas is volt, amit az egyedi és kreatív ízharmóniáért és gyönyörű tálalásért kapott a Diorit Partner Kft. szuper főzőcsapata. A csapatot Beck Károly és Andrea, Gyömörei Károly és Péter, Munkácsi Mónika, Bánfi László és Pozsgai Rita alkotta. A zsűrivel teljes egyetértésben bemutatták, hogy az ízek mellett kifejezetten fontos a tálalás esztétikus megjelenítése. A különdíjas csapat nyereménye között szerszámgépek, Helly Hansen pólók, és egyedi készítésű kötények is szerepeltek. A II. HUFBAU PIEDL Főzőverseny minden résztvevője egyedi fakanalat kapott emlékül.

 

A HUFBAU PIEDL mindennapjainak rendkívüli színfoltja a főzőverseny, hiszen ilyenkor közelebb kerül egymáshoz a vevő és az eladó. Az ezidáig megrendezésre került közösségi programok után rengeteg pozitív visszacsatolást kaptunk a rendezvényekkel kapcsolatosan és sikerként könyveljük el az idei II. HUFBAU PIEDL Főzőversenyt is. Az ilyen lazább hangvételű programok tökéletes alkalmat teremtenek arra, hogy megismerjük egymást és egymás családját és barátságok és jó kapcsolatok alakulhassanak ki a partnercégek és a HUFBAU PIEDL munkatársai között. Mind az áruház dolgozói, mind a résztvevők várják a következő ilyen eseményt, ahol a közös főzés és a szórakozás kötelező elemként lesz jelen.

Jövőre találkozunk!