Ha fejtörést okoz a megfelelő beltéri falfesték kiválasztása, akkor a Beltéri Falfesték KisOkos Neked szól. Összegyűjtöttük, az általános tudnivalókat, hogy gyönyörű, egységes végeredményt érhess el. Fessünk okosan, együtt!

Hogyan kezdj neki a festésnek?

Mielőtt még elvesznél az izgalmasabbnál izgalmasabb falfesték színek között, első lépésként gondoskodnunk kell a falak megfelelő előkészítéséről. Ahhoz, hogy szép legyen a végeredmény egyenletes falfelületet kell létrehozni. Ha kell, használj glett anyagot, vagy vakolattal töltsd ki a fal esetleges hibáit. Az anyagok száradása után jöhet a finomhangolás! Csiszolópapírral akár tükörsima falfelületeket is létrehozhatsz, amelyekkel öröm lesz a későbbiekben dolgozni. Ha a fal egységes és minden repedést és hézagot kiegyenlítettél és eltüntettél, akkor jöhetnek a díszlécek vagy akár rozetták.

Díszítés és hibák elrejtése: díszléc és rozetta!

Ha szeretnéd igazán bájossá és otthonossá varázsolni az otthonodat, díszítsd fel! Na de hogyan? A díszlécek és akár a rozetták szinte jelentéktelenek, de a helyükre kerülve fantasztikus változást képesek elérni a helyiség hangulatában és kiválóak az esetleges hibák elrejtésérére is. Különböző méretű, szélességű és stílusú díszlécek és rozetták közül választhatsz. Válassz a díszlécek közül, a Te stílusodhoz illőt! A díszléc felhelyezése után, következhet az alapozás.

Miért van szükség a mélyalapozó használatára?

A mélyalapozás elsődleges célja, hogy megfelelő tapadást biztosítson a festéknek. Megköti a felületen lévő port és behatol a felület pólusaiba, ezzel biztosítja a kiváló tapadóképességet. A HUFBAU sajátmárkás Smart Uni Primer Univerzális Mélyalapozó koncentrátuma kiválóan elvégzi azokat a feladatokat, amit egy alapozás során elvárunk és az ár/érték aránya is verhetetlen. Vízzel hígítható és már 2 óra elteltével száraz felületet biztosít a festés számára.

Milyen festéket válassz? 

Ha megszáradt az alapozó a következő lépés a festék kiválasztása. Az egyik legnépszerűbb beltéri festék típus a diszperziós, és ez nem is véletlen, hiszen a fedőképesség és a gyors száradási idő sokkal kedvezőbb más festék típusokkal szemben. Egy jó diszperziós festék megfelelő pára-és légáteresztő képességgel rendelkezik. Ez a tulajdonság nagyon fontos, hiszen a falak és a falazóanyagoknak is lélegezniük kell. A tégla falazatú házak esetén is fontos, hogy ne zárjuk le teljesen a levegőáramlást.

A diszperziós festékek vakolt, meszelt, vagy már más diszperziós festékekkel festett belső falfelületekre is használhatóak. Ha fűrészporos tapétát vagy gipszkartont szeretnél kifesteni az sem akadály.

A klasszikus fehértől az ősz legélénkebb színein át minden színben találhatsz diszperziós festéket. Nagy előnye, hogy akár 2 rétegben képes átvarázsolni az enteriőrt.

Ha még keresed a megfelelő beltéri diszperziós falfestéket, akkor nézd meg a HUFBAU sajátmárkás beltéri fehér diszperziós falfestékét, amely különleges minőségű, magas fehérségű, oldószermentes, illatosított és vízzel hígítható. Jó pára- és légáteresztő tulajdonsággal bír, bevonata matt, tartós és esztétikus. Nem utolsó sorban pedig kifejezetten pénztárcabarát áron szerezheted be.

A beltéri falfestés kulcsai tehát, a falak glettelése, előkészítése, a megfelelő mélyalapozás, a díszlécek, rozetták használata, majd a falak festése. Ha szeretnéd felfrissíteni az otthonod, vágj bele az enteriőrök felújításába minőségi termékekkel.

Tekintsd meg a teljes beltéri falfesték kínálatunkat és ne feledd, hogy a szuper végeredményt, csak kiváló festő szerszámokkal tudsz elérni.

Keresd szakértő munkatársainkat, akik szívesen segítenek neked a megfelelő anyagok és eszközök kiválasztásában!