Szeretnéd, hogy energiahatékony legyen az otthonod? A Xella termékeivel, a pórusbetonnal, a mészhomoktéglával és az ásványi hőszigetelőkkel pontosan ezt valósíthatod meg! Jelenleg a Xella Magyarország termékei, az Ytong, a Multipor és a Silka az egyik legnépszerűbb építőanyagok. A jövő otthona elképzelhetetlen lenne ezek nélkül az építőanyagok nélkül.

Ytong (falazóelem)

Az Ytong egy mesterségesen előállított kőzet, amely kvarchomok és mész keverékéből víz hozzáadásával készül. Mivel természetes anyagokból készül, teljesen környezetbarát. A falazóelem homogén szerkezete miatt pedig minden irányban azonos hőszigetelő tulajdonsággal bír, tehát kiválóan tartja a hőt.

Milyen előnyei vannak?

  1. Jó hőszigetelő: Ytong építési rendszerrel energiahatékony épületeket építhetünk, amelyek kiváló hőszigetelők. Az Ytong könnyű és rugalmas anyag, amivel miatt jó hőtartó.
  2. Tűzvédelem: Az épületek szigorú tűzvédelmi előírásai matt, nem éghető szerkezettel rendelkezik. Tűzvédelmi szempontból kiválóan teljesít az Ytong. Rendkívül ellenálló, stabil és biztonságos falazóelem.
  3. Teherbírás: A nagy teherbíróképesség lehetővé teszi, hogy ugyanúgy rögzíthessük a konyhabútort vagy a bojlert a falhoz. 

Multipor 

A Multipor egy nem éghető ásványi hőszigetelő lap, ami innovatív megoldást nyújt a hagyományos szálas vagy műanyaghab szigetelőlapokkal szemben. A gombásodást és a penészedést a lúgos kémhatás előzi meg. Az otthonodat tehát, nem csak környezetbarát módon, hanem hatékonyan szigetelheted Multipor szigetelő lapokkal.

Milyen előnyei vannak?

  1. Nem éghető: Nem tartalmaz éghető anyagokat, így a belső oldali hőszigetelésnél jó választás a Multipor.
  2. Vízálló: A Multipor az impregnáló eljárás miatt víztaszító. A mélygarázstól a homlokzatig szigetelheted az otthonod vele.
  3. Kártevőálló: Az anyag tulajdonságából adódik, hogy nem tudnak lecsípni belőle a madarak és más kártevők sem költözhetnek bele.

Silka mészhomoktégla

A Silka mészhomoktégla mész és kvarchomok összekeverésével, majd gőzszilárdítással készül. Ez az anyag több, mint 100 éve jelen van az építőiparban. Nem véletlen, hiszen számos előnnyel rendelkezik amellett, hogy környezetbarát és fenntartható, értékálló otthon építhető belőle.

Miért jó választás a Silka falazóelem?

  1. Egyedülálló falazóelem: A Silka mészhomoktégla elemei nútféderes és megfogó horgonyos kialakításúak. Ez azt jelenti, hogy az állóhézagok illesztése habarcs használata nélkül is elkészíthető.
  2. Hangszigetelés: Az egyik legjobb hanggátló falazóelem, amely mért eredményekkel bizonyíthatóan kiválóan hangszigetel.
  3. Hőtechnika: Hőtároló képessége miatt kiegyenlíti a hőmérsékletingadozásait napközben. 

Milyen falszerkezetek építhetők a Xella termékeiből?

  • Homlokzati teherhordó falak: A magas nyomószilárdság miatt kiválóan alkalmazhatóak a Xella építőanyagok egy-vagy többszintes épületek homlokzati falszerkezetének építéséhez.
  • Belső térelhatároló falak: A belső térelválasztók akár 20 cm-es vastagságtól készíthetők a külső falakhoz csatlakoznak.
  • Válaszfal elem: Beltéri válaszfalak építéséhez kiváló mind az Ytong és a Silka is. Gyors és pontos munka végezhető nútféderes és sima kialakítású építőanyagokból is.

Kérdésed van? A megfelelő falazóelem kiválasztásához látogass el üzletünkbe vagy írj nekünk!